donderdag 17 januari 2013

Elfstedentocht? Giet it Oan?

Het vriest hier goed in Friesland terwijl er elders in het land flink sneeuw is gevallen. En je weet hoe het gaat in Nederland zodra het vriest in Friesland dan komt er koorts naar de de tocht der tochten.
Zo ook op facebook, daar zag ik onder andere deze leuke vilten schaatsjes. Mischien toch maar proberen of ik deze na kan maken zonder patroon. Beetje inzicht heb ik wel dus zal wel lukken.
Nou en als de tocht er komt dan is het hier feest, en wens ik dan iedereen een Fijne Tocht om te schaatsen of naar te kijken.
Ik ben wel heel optimistisch, nou oke dan eerst maar  een tocht op het Friese meer bij Eernewoude schaatsen. Ja sorry ik niet hoor, nee ben veels te bang dat ik val en dan weer een jaar lang met een kapot staartbonkje rondlopen. Nee ik laat het over aan mijn 2 toppers die kunnen wel goed schaatsen . Daar geniet ik van .

Van Aterlier NielsHolgerson:      De klapschaats


Friese Dumkes of Friese Berenburgbonbons


van atelier Marlijn de Friesche doorlopers

van Aterlier Pipilotta, een Elfstedenslinger


Van http://karinalovesvilt.blogspot.nl/2013/01/it-giet-oan.html een Giet Oan slinger. Geweldig bedacht.Fryske taal, Preat mar Frysk


3 opmerkingen:

Janny Veenstra zei

Ook ik ben een fries en hoop ook op een elfstedentocht! We wachten rustig af... Ik wil volger worden maar kan het linkje niet bij je vinden. Groetjes Janny Ik ben gister een blog begonnen.

Maddy zei

Ik vind het, als niet Fries, (ik ben eigenlijk een Gooise vrouw zit ik me net te bedenken, woon midden in het Gooi...hahaha...maar ben niet van de rijke tak hoor..LOL) al geweldig als er een elfstedentocht zou komen, dat is voor de echte Friezen natuurlijk helemaal een feestje!! Van mij mag het wel hoor! Grtzz..Maddy

Metsmaakgehaakt zei

Voor dat de tocht er komt zal het eerst nog wat strenger moeten vriezen. Maar dat mag de pret bij Ryptsjerk niet drukken :)