vrijdag 21 december 2012

Pittig cupcakeje


Ik heb weer cupcakjes gebakken. Ik heb een leuk recept in een mooi boek over Cupcakes en taarten versieren.
Ik zal het recept hier met jullie delen. Het is een pittig cakeje door dat er Gember in zit.
Op de foto heb ik het cupcakeje versiert met een uitgestoken sneeuwkristal van fondant.

Recept:
120 gr boter
100 gr donkere basterd suiker
4 eetlepels Golden Syrup ( bij AH,Jumbo of reformwinkel te krijgen)
4 eetlepels keukenstroop
1.5 dl melk
2 eieren
1.5 theelepel vanille extrakt ( oetker)
4 stukjes gehakte stemgember
230 gr Zelfrijzend bakmeel
evt 1theelepel bakpoeder
1 theelepel koekkruiden
1.5 theelepel gemberpoeder

Oven verwarmen op 170 graden
cupcakevormpjes in een cupcake bakplaat klaar zetten

Suiker ,Boter Golden syrup en de stroop in een pannetje op laagvuur laten smelten, en afkoelen.
Daar de melk door heen roeren
De eieren met mixer kloppen
De afgekoelde suiker massa door de eieren spattelen en de vanille en gember door roeren
De gezeefde bloem met de kruiden door de massa spattelen.

Het mengel is wel wat vloeibaarder dan gewoon cakebeslag. Dus dat kan mooi met een melkkan in de vormpjes gegoten worden.

De cakejes afbakken bij 170 graden 20 minuten.
Afkoelen en evt leuk decoreren.

Ik had er zelf nog een scheutje gember siroop door de suiker massa gedaan voor ext pittige smaak.
Het beslag vondt ik zelf al heel lekker maar gebakken was de smaak heerlijk pittig.

Veel succes met het bakken van de cupcakejes als je die gaat uitproberen.
Eetsmakelijk!





1 opmerking:

Aan de HAAK geslagen.... zei

Dat ziet er lekker uit.... Hoop dat ze gesmaakt hebben en dat je een leuke kerst hebt gehad.
Maar heb je wel door gehad dat je de give Away gewonnen hebt van Aandehaakgeslagen?
Kleine vriendin heeft jouw lootje getrokken.
Mail je me even je adres, dan stuur ik het naar je op.
Groetjes