Ik zet hier het recept op de blog en een leuke fotosessie van de Kniepertjes.
Twentse Kniepertjes:
Ingrediënten
500 gram suiker
500 gram bloem
250 gram margarine
ongeveer 400 ml handwarm water
2 eieren (kamertemperatuur)
2 zakjes vanille suiker
500 gram bloem
250 gram margarine
ongeveer 400 ml handwarm water
2 eieren (kamertemperatuur)
2 zakjes vanille suiker
Hulpmiddelen
Kniepertjes ijzer
Mengkom
Litermaat
Mengkom
Litermaat
Voorbereiding
Vet het ijzer in met een beetje slaolie.
Breng het ijzer op temperatuur stand 4/5
Breng het ijzer op temperatuur stand 4/5
Bereidingswijze
Weeg alles af, meng het in een mengkom. Voeg aLs laatste het water toe en meng het met de mixer tot een egaal beslag.
Het moet makkelijk door te roeren zijn. Eventueel iets water toevoegen (voorzichtig maak het niet dun).
Bakken maar!
Blijft het plakken? Op gevoel ietsie warmer bakken of nog een keer met slaolie insmeren.
Het moet makkelijk door te roeren zijn. Eventueel iets water toevoegen (voorzichtig maak het niet dun).
Bakken maar!
Blijft het plakken? Op gevoel ietsie warmer bakken of nog een keer met slaolie insmeren.
Serveertips
Je kan de kniepertie plat laten afkoelen maar je kan het ook meteen na bakken oprollen.
Je kunt het dan serveren gevuld met slagroom......mmmmmmm
De mise an place , en zie een heus Micheal Jackson handschoentje haha. waar heb je die voor nodig?Je kunt het dan serveren gevuld met slagroom......mmmmmmm
Met het handschoentje kan je de koekjes mooi oprollen en verbrandt ik mijn vingers niet. Want ze zijn heel heet die lekkere kniepertjes.
Dit is het laatste bericht voor dit jaar. Op naar 2013, en dat ik maar weer veel leuke berichtjes op mijn blog mag zetten.
Ik wens iedereen een GEZOND 2013 !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten